Renovatie monumentale stadswoningen in hartje Amsterdam uitgevoerd in BIM.

Het project betreft een monumentaal stadsgezicht waardoor de voorwaarde is gesteld dat de buitenkant intact dient te blijven. Om aan de huidige regelgeving te voldoen wordt het bouwblok van binnenuit geïsoleerd en van de nieuwste technieken, zoals klimaatplafonds, zonnecollectoren en WTW-units voorzien om tot een duurzaam gebouw te komen. 3D BluePrint is door Van der Leij bouwbedrijven BV ingeschakeld om middels 3D BIM technieken tijdens het werkvoorbereidingsproces en de uitvoering de kwaliteit en de planningscyclus te waarborgen en waar mogelijk te optimaliseren.

Vanuit de besteksstukken is er een 3D BIM opgebouwd waarin essentiële informatie aangaande bouwkunde, constructie, techniek en duurzaamheidsaspecten (zoals klimaatplafonds en zonnecollectoren) zijn verwerkt. Tijdens meerdere sessies met projectbetrokkenen op kantoor of locatie werden aandachtspunten visueel inzichtelijk gemaakt die geleid hebben tot nieuwe inzichten en oplossingen. Doordat er veel repeterende onderdelen in het gebouw aanwezig zijn, lenen de (3D) detailleringen binnen het model  zich uitstekend om  de engineering efficiënt en doelgericht uit te voeren.


De bouwplanningscyclus is middels 4D-planningsoftware gescreend en geoptimaliseerd om de bouwtijd te verkorten en de overlast voor de bewoners te minimaliseren.

 

Opdrachtgever: Van der Leij
Omvang: 240 woningen
Architect: Archivolt Architecten
Bouwer: Van der Leij
Link:

www.vdleij.nl