De bouw versnelt door het gebruik van BIM. Door het opbouwen van een BIM Bibliotheek wordt deze snelheid nogmaals een stapje hoger.

Het westelijke deel van de IJhal achter het Amsterdam Centraal station is geopend voor passagiers.

Op 13 juli vond de start van de bouw plaats van het project Op Zuid. Architect Diederen Dirrix heeft, in deze ontwikkeling van AM, unieke woningen voor de Zuidas gecreëerd met prachtige terrassen op het zuiden. Samen met de toekomstige bewoners heeft Wethouder van Poelgeest, de eerste spade in de grond gestoken. 3DBP heeft voor AM en de BAM het project uitgewerkt in 3D BIM zowel op het bouwkundige als het installatietechnische gebied.

Het in samenwerking met de medewerkers van de Omgevingsdienst Flevoland ontwikkelde nieuwe interieur is gerealiseerd! De openheid en lichtheid van de ruimten op de drie verdiepingen is indrukwekkend, zeker in vergelijking met de situatie van vóór de verbouwing.

Op de drie verdiepingen zijn verschillende sferen gemaakt, die aansluiten bij de werkwijze van de nieuw opgerichte organisatie. Communicatief werken, rustig werken en een informele verdieping voor ontvangst, koffie en lunch.

Er is gewerkt met beperkte ingrepen en hergebruik van materialen: de bestaande wanden zijn gedeeltelijk weer teruggeplaatst. In deze wanden whiteboard- en magnetische panelen opgenomen als voor notities maar ook als afscheiding.

Het karakter van de organisatie (natuur & milieu) komt terug in een aantal verdiepingshoge foto's uit de verschillende natuurgebieden die onder de Omgevingsdienst Flevoland vallen.