Amsterdam, 29 juni 2006

Geachte heer / mevrouw,

Waarom ontvangt u de E-NewsLetter van 3D BluePrint Studios? U houdt zich als makelaar met name bezig met het verkopen van bestaande woningen. Het komt ook voor dat u betrokken bent bij een nieuwbouw- of herontwikkelingen zoals een nieuwbouwwijk, woningcomplex e.d. Daarbij weet u als geen ander hoe belangrijk het is om een gevoel & beeld te creëren bij de kopende partij voordat deze tot koop over gaat. Het is niet altijd even makkelijk om dat 'gevoelsbeeld' te creëren. Wij geven u daarom in deze email aan hoe onze visualisatie producten uw projecten op gebied van visuele communicatie & presentatie kunnen ondersteunen, zoals bijvoorbeeld een virtual reality presentatie en artist impressions.

3D BluePrint Studios is een divisie van het architecten- ingenieursbureau 3D BluePrint Technologies B.V. en is gespecialiseerd in visuele communicatie. Vanuit onze kernactiviteit op het gebied van gebouw- en ontwerpvisualisaties hebben wij een ruim productassortiment ontwikkeld voor specifieke opdrachtgevers als projectontwikkelaars, architecten, gemeenten, makelaars, woning-
corporaties
e.d.

De volgende producten zijn te onderscheiden:

  • Virtuele maquette
  • 3D Artist impressions
  • 3D Animaties
 

Hoe werkt 3D BluePrint Studios?
Wij adviseren u over de visualisatie en communicatie mogelijkheden voor uw project. Dit kan variëren van een eenvoudige weergave van de eerste ontwerpplannen tot aan realistische 3D animaties van de toekomstige situatie. Heldere en haalbare communicatiedoelstellingen staan hierbij centraal.

Wij bieden u meer dan alleen een 'mooi plaatje'
Onze oplossingen zijn altijd zeer geschikt voor 'multipurpose'-gebruik en meerdere communicatie- toepassingen. Afhankelijk van het project, de doelgroep en uw communicatiebehoefte, adviseren wij u welke technieken geschikt zijn om uw boodschap visueel over te dragen.

Per product hebben wij hieronder een aantal referentieprojecten omschreven.


Virtual reality presentatie

Ten behoeve van De Goede Woning, een woningcorporatie uit Apeldoorn, hebben wij de wijkontwikkeling van de Metaalbuurt gevisualiseerd door toepassing van virtual reality (VR) technieken.

De Metaalbuurt is een beschermd stadsgezicht en heeft cultuurhistorische waarde voor Apeldoorn. Deze vooroorlogse wijk is aan vernieuwing toe. Een deel van de woningen wordt gerestaureerd en aangepast aan de hedendaagse wooneisen. Een andere deel wordt gesloopt en vervangen voor nieuwbouw.

 

VR Virtuele maquette van Metaalbuurt in Apeldoorn

De VR presentatie gaf de gemeente, de bewoners en potentiële kopers de kans om real-time (interactief) door een virtuele maquette van de woonwijk te bewegen met als doel hen te informeren over de indeling en mogelijkheden van de te renoveren woonwijk.

Gebruikmakend van de allerlaatste technieken op VR gebied hebben wij de mogelijkheden om presentaties te maken voor steden, woonwijken en woningen. Een VR presentatie levert een toegevoegde waarde om doelgroepen zoals buurtbewoners, gemeenten, opdrachtgever e.d. te informeren over mogelijkheden en nieuwe ontwikkelingen. Deze VR presentatie heeft een visueel doel, hieronder wordt een VR presentatie getoond met een functioneel doel.

 

Functionele VR presentatie nieuwbouw Villa

Voor een herontwikkeling van een villa in Amsterdam is eveneens een VR presentatie gemaakt met als doel inzicht te krijgen in de belevenis van de ruimten in de villa. Hiervoor is tevens een deel van het interieur in het VR model verwerkt.
Dit project is gestart met het definiëren van de benodigde ruimte op basis van de wensen en eisen van de opdrachtgever wat een bouwprogramma tot stand brengt. Op basis van dit programma is het ontwerp gemaakt.

 


Wanneer u op bovenstaande beeld klikt kunt u het VR model zelf bekijken.


3D Artist impressions zijn gestyleerde beelden die een duidelijk realistisch beeld & gevoel vormen van bouwobjecten. Deze impressies kunnen de communicatie vormen naar de doelgroep en betrokkenen in diverse mediamiddelen zoals brochures, bouwborden, websites, cd-roms e.d.

Voor het project `De Muze´ in opdracht van B.D.I. Nederland B.V. hebben wij o.a. 3D artist impressions ontwikkeld ten behoeve van de verkoopbrochure, een interactieve cd-rom en de website presentatie.


Wanneer u op bovenstaande impressies klikt kunt u op onze website meer lezen en bekijken over deze projecten.

Voor het project de Metaalbuurt in Apeldoorn heeft onze opdrachtgever De Goede Woning samen met de makelaar van het project, Rodenburg Makelaars, een verkoopbrochure ontwikkeld, waarvoor wij onderstaande 3D artist impressions hebben geleverd.

Wanneer u op bovenstaande impressies klikt kunt u op onze website meer lezen en bekijken over deze projecten.

3D Animatie heeft puur een visueel uitgangspunt. Vanuit uw branche gezien is een 3D animatie onder andere geschikt om bijvoorbeeld potentiële kopers te informeren over nieuwbouwplannen, de nieuwbouwwoningen en hoe de omgeving eruit komt te zien. Door gebruik van een 3D Animatie krijgt de potentiële koper een gevoel en idee bij deze plannen, hetgeen de aankoopbeslissing ondersteunt.

Wat is een animatie precies?
Een animatie is een uitgestippeld camerapad en biedt een virtuele dynamische toer de bouwobjecten en de omgeving. De animatie geeft een gevoel van ruimte en omgeving.

Het verschil tussen een Virtual Reality presentatie en een 3D Animatie is, dat een VR presentatie interactief (zelf bestuurbaar) is en een 3D Animatie beweegt volgens een vastgesteld pad, zonder interactie.

     

 

Animatie van het Startersconcept Ideaalwoning®
Voor Heddes Vastgoed hebben we op basis van ontwerpvarianten een animatie ontwikkeld, met als doel de potentiële koper een overzicht te geven van de verschillende varianten en mogelijkheden waarin deze Ideaalwoning® kan worden gerealiseerd.
 

Animatie Vakantiewoningen park
Voor een vakantiepark in Nederland hebben we een digitale maquette van de vakantiewoningen gemaakt en een animatie vervaardigd ten behoeve van de woningverkoop.


Indien u geen toekomstige newsletters wilt ontvangen graag een "antwoord" op dit mailtje naar ons sturen met als onderwerp unsubscribe.


© 2005 3D BluePrint Technologies BV