Amsterdam, 10 november 2005Dat kunnen wij ook....

In de Cobouw van 4 oktober 2005 bericht Menno Jelgersma over het korte voorbereidingsproces van de Freedom Tower in New York. In 6 weken wist een groot team architecten het architectenbureau SOM een compleet nieuw ontwerp te maken voor de locatie van de verwoeste Twin Towers, dankzij de toepassing van 3D software. Voor ons niet verrassend.

Met een klein team wisten wij in 6 weken voor aannemer VBK Hoorn de complexe woontoren Schutterstoren genaamd compleet uit te werken. Dankzij de toepassing van geïntergreerde 3D software. Bouwtechniek, constructie en installaties in één model. Om meer te weten over de overeenkomsten tussen New York's Freedom Tower en de Amsterdamse Schutterstoren.... lees hier verder

 

Schutterstoren, Amsterdam
Veel belangstelling voor Regiplan® Methode

Onze betrokkenheid bij de nieuwbouw van het Spoorwegmuseum in Utrecht en de vele publicaties over het positieve projectresultaat is aanleiding voor veel opdrachtgevers om zich te laten informeren over de Regiplan® Methode. Vooral de uiteenzetting van de directeur van het museum, drs. P. van Vlijmen, in een gefilmd interview is verhelderend.... lees verder


Windsnelheidsberekeningen ten behoeve van inbreuk op molenbiotoop.


 

Kleurenweergave van gebieden met gelijke windsnelheid. (Beperkte verstoring door zorgcentrum)

 

Windhinderonderzoek voor nieuwbouw Zorgcentrum

De steeds nieuwe ontwikkelingen bij 3D BluePrint zijn gericht op het integrale proces van ontwerpen, voorbereiden en realiseren van projecten op het gebied van bouw- en infrastructuur. Wij hebben u eerder geïnformeerd dat inmiddels ook de meest nauwkeurige berekeningen op het gebied van windhinder van het 3D model kan worden gerealiseerd (zie het artikel uit de Cobouw).

Het grote voordeel ten opzichte van de traditionele windtunnelproeven ligt in de nauwkeurigheid van de berekeningen. Vanuit de aerodynamica weten we dat beproevingen in een windtunnel een grove benadering zijn, omdat de verschaling van het model een groete invloed heeft op de resultaten (de zgn. Reynolds-leer).

Om tot een goed beeld te komen van de invloed van de wind op het gebied van windoverlast, winddruk, windeffecten is alleen een nauwkeurige berekening op basis van een concreet 3D model van het project een goede methode.

Als het alleen om windonderzoek gaat is het specifiek bouwen van een 3D model relatief duur en vergelijkbaar met het traditionele onderzoek. Maar windonderzoek is een vast onderdeel van een integrale aanpak van een project volgens de Regiplan® Methode. Als u meer wilt weten hoe u "slingerende brugtuien" of "fluitende gebouwen" kunt voorkomen verwijzen wij u graag naar een gedetailleerde omschrijving van ons windhinderonderzoek, klik hier.


Indien u geen toekomstige newsletters wilt ontvangen graag een "antwoord" op dit mailtje naar ons sturen met als onderwerp unsubscribe.


© 2005 3D BluePrint Technologies BV